Sevgili öğrenciler,
1992 yılında Sakarya Üniversitesi bünyesinde kurulması kararlaştırılan bölümümüze öğrenci alımı 2005-2006 akademik yılında olmuştur. II. Öğretim ise 2007-2008 yılında açılmıştır. Yüksek lisans 2006-2007, Doktora programı ise 2009-2010 öğretim yılında başlamıştır. Bölümümüz ilk lisans mezunlarını 2008-2009 akademik yılında vermiştir.
Bölümümüzde Botanik, Genel Biyoloji, Zooloji, Moleküler Biyoloji olmak üzere farklı 4 anabilim dalı mevcuttur. Farklı uzmanlık alanlarında yetişmiş 10 öğretim üyesi ve 8 araştırma görevlisinden oluşan bölümümüzün öğretim kadrosu, akademik çalışmalarını sürdürmekte olan genç ve dinamik bir kadrodur. İlgili alanlarda yetişmiş uzman öğretim üyelerimizin yaptıkları üst düzey araştırmalarla mevcut araştırma laboratuvarları teknolojiye paralel olarak gelişmeye devam etmektedir. Öğretim kadromuz başta SCI olmak üzere uluslararası ve ulusal dergilerde sürekli yayın sayısını artırmakta ve pek çok başarılı proje yürütmektedir. Lisans ve Lisansüstü öğrencilerimiz tez çalışmaları süresince araştırma laboratuvarlarında çalışma olanağı bulmaktadırlar
Biyoloji Lisans eğitimi esnasında başarılı öğrencilere çift anadal eğitimi olanakları da verilmektedir. Erasmus, Farabi ve Mevlana programları ile lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz gerek yurt dışı gerekse yurt içindeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci değişiminden yararlanabilmektedirler.
Sevgili Biyolog Adayları,
Yaşamın sırlarının çözülmesine en büyük katkıyı sağlayan biyoloji bilimi temel bilimlerin en önemli alanlarından biridir. Bu nedenle öğrenimini göreceğiniz biyoloji biliminin önemini kavrayarak lisans hayatına başlamalısınız. Bir lisans programı öğrencisi olarak Biyoloji Bölümü’nde temel yaşam bilimi ile ilgili kavram ve teorileri öğrenip, bilgi, beceri, yetkinlik ve yeterlilik sahibi biyologlar olarak yetişeceksiniz. Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Biyoloji bilimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir. Ayrıca mezunlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarında kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TÜBİTAK, Atom Enerjisi Kurumu, Başbakanlık Çevre Genel Müsteşarlığı, Deniz Bilimleri Araştırma Enstitüleri), araştırma enstitülerinde, doğa tarihi müzelerinde, botanik bahçeleri, arboretum, özel dershane ve laboratuvarlarda, arıtma tesislerinde, hayvanat bahçelerinde, ilaç fabrikalarında ve su ürünleri üretim ve işletme tesisleri gibi merkezlerde çalışma imkanı bulmaktadır.
Bölüm Başkanı