Kısmi Zamanlı Öğrenci Başvurusu

Değerli Öğrencilerimiz,

Kısmi Zamanlı Öğrenci Başvuruları başlamıştır. Akademik Birimlerde (Öğrenci Asistan Olarak) çalışacak öğrencilerimizin, ekteki formu doldurup Biyoloji Bölüm sekreterliğine 18 Ekim 2024 Cuma günü Saat: 17.00'ye kadar bırakmaları gerekmektedir.

Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Duyurusuna ekteki dosyadan ulaşabilirsiniz.

A- Kısmi Zamanlı Çalışmak İsteyen Öğrencilerde Aranan Genel (Ortak) Şartlar
1 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Yabancı Uyruklu öğrenciler çalıştırılamaz).
2 Üniversitemizde Aktif Öğrenci Olmak (Kayıt dondurma, uzaklaştırma, mezun v.b. olmamak)
3 "Tezsiz Yüksek Lisans" öğrencisi veya "Özel Öğrenci" olmamak.
4 Normal öğrencilik süresini doldurmamış olmak (hazırlık sınıfı okuyanlara +1 yıl ilave edilir)
5 Ölüm aylığı veya nafaka dışında, Asgari Ücret düzeyinde bir gelire sahip olmamak
6 İşin niteliğine uygun bilgi ve beceriye sahip olmak (Alınmış belge/sertifika veya komisyonca mülakat ile ölçülür.)
7 Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca ceza almamış olmak

B-   İdari İşlerde Kısmi Zamanlı Çalışacak Öğrencilerde Aranan Özel Nitelikler
1 Ön Lisans ve Lisans öğrencilerinin not ortalaması en az "2,00" olmalıdır.
2 Yüksek Lisans veya Doktora öğrencilerinin not ortalaması en az "2,50" olmalıdır.
3 Birinci yarıyıl öğrencilerinde YGS/ALES giriş yüzdelik başarı puanlarına göre değerlendirme yapılır.
4 Lisans Üstü ve Doktora öğrencilerinin yabancı dil seviyesi ile ulusal ya da uluslararası yayın sayısı öncelikli tercih nedeni olarak değerlendirilir. Puan sıralaması dikkate alınır.

C - Akademik Birimlerde (Öğrenci Asistan Olarak) Çalışacak Öğrencilerde Aranan Özel Nitelikler
1 Son Sınıf Lisans öğrencisi, Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi olmalıdır.
2 Başvuran öğrencilerin not ortalaması en az "2,50" olmalıdır.
3 Öğrencilerin "Yabancı Dil Puanı"nın yüksekliği ile ulusal veya uluslararası akademik çalışması/yayın sayısı öncelikli tercih nedeni olarak değerlendirilir.